dimarts, 6 de març del 2012

MARGALIDA CDU

PER PODER CLASSIFICAR ELS LLIBRES TENIM L'AJUDA DE LA MARGALIDA CDU.
CDU
View more documents from lasecretaria.

http://www.llegirib.ieduca.caib.es/images/stories/pdf/org.fonsbiblio/proinf.pdf


En el 0, posam les OBRES GENERALS, ENCICLOPÈDIES, DICCIONARIS,...obres com quan l'home va començar a pensar un poc en totes les coses.

En el 1 estan els llibres que l'home ha escrit sobre cóm ell mateix pensa, estudia, imagina; els anomenen els llibres de FILOSOFIA I PSICOLOGIA.

En el 2 trobam els llibres d'allò que els homes creuen: les religions, les oracions; són els llibres de RELIGIÓ.

En el 3 estan els llibres que conten cóm els homes i les dones viuen junts, treballen, s'eduquen, s'organitzen. Són els llibres de CIÈNCIES SOCIALS.

En el 4 .........................................................................................

En el 5 es col·loquen els llibres sobre cóm són i quines lleis tenen els éssers que ens envolten i els fenòmens del món natural. Són els llibres dels números, dels animals i les plantes... són els llibres de MATEMÀTIQUES I CIÈNCIES NATURALS.

En el 6 estan els llibres que tracten de cóm l'home transforma el que coneix i de cóm empra el que sap per millorar el món. Aquests llibres expliquen per a qué serveixen la biologia, la química o la física... Poden servir per fer experiments, per conèixer l'Univers, els astres,... Els llibres que parlen d'això són els de CIÈNCIES APLICADES.

En el 7 posarem els llibres que parlen de coses belles que fa l'home i de coses que fa per entretenir-se en els moments lliures. Són els llibres d' ART, JOCS I ESPORTS.

En el 8 trobarem les novel·les, els llibres de poesia i de teatre. Són els llibres de LITERATURA.
També els llibres sobre les llengües, que són les que han ajudat més als homes a viure junts, a comunicar-se i a entendre-se; són els llibres de FILOLOGIA, que volen dir LLENGUA.

I per acabar,en el 9, estan els llibres que expliquen cóm tot el que han descobert, pensat i fet els homes s'ha anat succeïnt en els segles, i cóm es troba ara sobre la Terra. També aquí s'ordenen els atles i els llibres que narren la vida d'un personatge. Són els llibres d' HISTÒRIA I GEOGRAFIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada