dijous, 19 de gener de 2012

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU


El PROPER diMECRES 30 de gener se celebrarà una nova edició del DENIP, Dia Escolar de la No-violència i la Pau. La jornada es convoca anualment per commemorar l’aniversari de la mort del Mahatma Gandhi i recordar la seva tasca en favor de la no-violència i la pau.
 Escoles i centres educatius d’arreu del món se sumen a la jornada organitzant tot tipus d’activitats per difondre els valors defensats pel pacifista indi.
El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada